140 έως και 180 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι άνω των 60


Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι άνω των 60 ετών με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα με τον έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από 60 ετών και άνω θα αναγκαστούν από τις 16 Ιανουαρίου, που λήγει η προθεσμία που έχουν προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν, θα έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα, ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενός, ανάμεσά τους και οι άνω των 60 ετών είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δυο rapid test την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τον μήνα κάνουν οκτώ rapid test. Με το κόστος τους να είναι από 5 ευρώ το πιο φτηνό έως 10 που είναι το πλαφόν, η συνολική επιβάρυνση κυμαίνεται από 40 έως και 80 ευρώ.

Αν προσθέσει κανείς και το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τότε το κονδύλι για έναν ανεμβολίαστο εργαζόμενο από 60 ετών και άνω κυμαίνεται από 140 έως 180 ευρώ το μήνα.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια