Κατέρρευσαν σε μία πτήση 4 επιβάτες με προορισμό την Ρόδο


Το περιστατικό συνέβη στις 25 Οκτωβρίου 2021 στην Corendon Airlines Europe σε ένα Boeing 737-800 (με νηολόγιο 9H-TJE) σε πτήση XR1050 από την Κολωνία (CGN) στη Ρόδο (RHO). Η Corendon είναι μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με έδρα τη Μάλτα.

Όπως αναφέρεται σε αυτό Aviation Herald, Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Μια γυναίκα βγήκε από το μπάνιο και στη συνέχεια κατέρρευσε. Ήταν «εντελώς χλωμή, ζαλισμένη και έτρεμε από την κορυφή ως τα νύχια». Μετά από λίγο ένα άτομο κατέρρευσε κοντά. Μετά άλλο. Μετά άλλο.

Ένας γιατρός και μια νοσοκόμα στο αεροπλάνο άρχισαν να περιθάλπουν ασθενείς. Η γυναίκα ήταν αναίσθητη για 20-30 λεπτά, αλλά «αφού ανακατασκευάστηκε ο κλιματισμός της καμπίνας» όλοι άρχισαν να αναρρώνουν. Κάποια στιγμή, ο γιατρός ζήτησε τον απινιδωτή, αλλά του είπαν ότι δεν υπήρχε στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με την αναφορά του, χρησιμοποίησε εργαλείο εσωτερικής εξουδετέρωσης.

Το αεροπλάνο συνέχισε για τη Ρόδο και προσγειώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Aviation Herald πρόσθεσε ότι οι επιβάτες παρατήρησαν την έντονη μυρωδιά της εξάτμισης καθώς επιβιβάζονταν. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το αεροσκάφος δεν είναι συνδεδεμένο με τη βοηθητική μονάδα ισχύος (APU) στην πύλη. Αν και αυτό φταίει για τις πολλές αμυδρά οσμές στο αεροπλάνο, η Corendon Airlines υποβάθμισε αυτή την πιθανότητα και εξέδωσε μια άκρως αμυντική δήλωση:

«Μόνο τέσσερις επιβάτες δεν ήταν καλά. Το πλήρωμα καμπίνας προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες για τους 4 επιβάτες σύμφωνα με τις διαδικασίες πρώτων βοηθειών καμπίνας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ένας γιατρός και μια νοσοκόμα επέβαιναν στο αεροπλάνο και έκαναν αμέσως ιατρική παρέμβαση στους επιβάτες που δεν ήταν καλά, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κανένα σοβαρό σύμπτωμα. Ο γιατρός δεν συνέστησε την εκτροπή της ομάδας και δεν χρησιμοποίησε τον εναέριο ιατρικό εξοπλισμό που είχε στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια της βοήθειάς του.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε μετά τη σχετική δήλωση. Τα αρχεία συντήρησης, οι παράμετροι του αεροσκάφους που καταγράφηκαν από το FDM (Flight Data Tracking) και οι αναφορές της ομάδας αναλύθηκαν από τα τμήματα συντήρησης και ασφάλειας και δεν εντοπίστηκαν μη φυσιολογικές παράμετροι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το συμβάν. Όταν το ίδιο αεροπλάνο επέστρεψε από τη Ρόδο στην Κολωνία (CXI-1051) με 184 άτομα, δεν έγινε καμία παρόμοια καταγγελία.

Αυτή η δήλωση διέφερε από την ιατρική έκθεση που εξέτασε η Aviation Herald, στην οποία ο γιατρός δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει ιατρική συσκευή αεροπορίας, αλλά το μεγάλο ερώτημα ήταν: τι συνέβη;

Σαφώς, Κάτι Συνέβη. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να ήταν κάποιο είδος ισχυρού καπνού, κολλημένος στην τουαλέτα. Αλλά τέσσερα άτομα δεν λιποθυμούν από την πείνα, ταυτόχρονα.

Μυστήριο παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέρρευσαν τέσσερις επιβάτες πτήσης της Corontan Airlines προς την Ελλάδα. Ένας καπνός μπορεί να είναι ύποπτος, αλλά δεν είναι σαφές τι είδους καπνός είναι.

Πηγή: https://wcn.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια