Βόλος – Καταδικάστηκε 80χρονη για ενδοοικογενειακή βία

 

 


Σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 80χρονη που στη διάρκεια ενδοοικογενειακού επεισοδίου πέταξε πέτρα και χτύπησε τον 90χρονο σύζυγό της στο πρόσωπο.

Το ζευγάρι ηλικιωμένων παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ο 90χρονος, που είχε ακόμη επίδεσμο πάνω στη μύτη, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και είπε ότι η σύζυγός του τον τραυμάτισε με πέτρα στο πρόσωπο και στο χέρι με ένα ξύλο. Ο ίδιος προσπάθησε να την πιάσει από τα μαλλιά, αλλά η γυναίκα εξακολουθούσε να τον χτυπάει.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η γυναίκα τον χτυπάει κάθε μέρα και για να φύγει και να πάει στη Μεσσηνία (απ’ όπου ήρθε για να μείνουν μαζί) της ζητάει 15.000 €, αλλά δεν του δίνει.

Ο 90χρονος κατέθεσε ακόμη ότι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι η γυναίκα τον έπιασε από τον λαιμό και του είπε «θα σε πνίξω» και είπε ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ στη ζωή του γυναίκα. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κόρη της 80χρονης, που μετέφερε μαρτυρία της μητέρα της, ότι ενώ κάθισε στην αυλή να φάει λίγο ψωμί για πρωινό, ξαφνικά ο πατριός της την αιφνιδίασε, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος και εκείνη φοβήθηκε και για να αμυνθεί του πέταξε ένα πετραδάκι.

Η ίδια είπε ότι ο πατριός και η μητέρα της μαλώνουν συνεχώς, όπως θυμάται από παιδί ακόμη και ο 90χρονος της ασκεί λεκτική και ψυχολογική βία.

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η σωματική κατάσταση του κατηγορούμενου δε δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι έριξε κάτω την κατηγορούμενη με τέτοια βιαιότητα και πρότεινε να απορριφθεί ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι βρισκόταν σε άμυνα.


Πηγή:megatv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια