Γρηγόρης Πετράκος:«Τα τελευταία δυο χρόνια, παρατηρούμε μια τρομερή προσπάθεια απώλειας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων»

 


Καλεσμένος στην Κατερίνα Καινούργιου ήταν σήμερα ο Γρηγόρης Πετράκος. Η συνέντευξη ξεκίνησε με όσα δήλωσε ο τραγουδιστής για την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη όταν πέθανε η Φώφη Γεννηματά. «Θέλετε να σβήσετε την Εθνική μας ταυτότητα. Το έχουν δοκιμάσει και πιο ικανοί από εσάς» έγραψε μεταξύ άλλων.

 Η παρουσιάστρια είπε ότι ξαφνιάστηκε που δέχτηκε την πρόσκλησή καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει εναντίον του με αφορμή τα όσα είχε γράψει για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Κατάλαβα ότι ξέσπασες γιατί συνδέθηκες συναισθηματικά με το γεγονός. Έχουμε τρία γεγονότα που δεν θα έπρεπε να συνδέονται… Η μέρα της παρέλασης είναι πράξη μνήμης και τιμής και απόδοσης πένθους. Θεωρώ ασύνδετο να μη γίνει αυτή η πράξη τιμής επειδή συμπίπτει με τον θάνατο ενός πολιτικού προσώπου. Η παρέλαση είναι πράξη πένθους και απόδοσης τιμής. Όπως πρέπει να αποδώσουμε πράξη τιμής στη Φώφη Γεννηματά έτσι πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής όπως κάνουμε κάθε χρόνο στους προγόνους μας είπε ο Γρηγόρης Πετράκος.

«Τα τελευταία δυο χρόνια, παρατηρούμε μια τρομερή προσπάθεια απώλειας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων» συνέχισε «επί δυο χρόνια δεν έχουμε γιορτάσει καμία εθνική και θρησκευτική εορτή και φέτος που με τα μέτρα κτλ μας επιτρέπεται η παρέλαση, δυο μέρες πριν γίνεται αυτό και ακυρώνεται».

Σε άλλο σημείο αναρωτήθηκε: «Πώς η μαθητική παρέλαση προσβάλλει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά; Κάνοντας αυτό υποβιβάζεται η έννοια της μαθητικής παρέλασης σε μια εκδήλωση… Σύμβολα είναι όλες οι γυναίκες που χάθηκαν από τον καρκίνο του μαστού… Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να στηλιτεύσω τον χαμό μιας γυναίκας που χάθηκε».

Γρηγόρης Πετράκος: Η μάσκα είναι άχρηστη

Η Κατερίνα Καινούργιου έθιξε το θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με την επιστροφή του σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

«Ο τίτλος ότι διαχωρίζω τους ανθρώπους και τραγουδώ μόνο για εμβολιασμένους ήταν σαν να μου έριχνες μπουνιά… Όλα τα μαγαζιά πλέον είναι μόνο για εμβολιασμένους, οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλέψουν σε αυτά με rapid tests… Αντιδρώ σε τίτλους γιατί διαμορφώνουν την κοινή γνώμη» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Λίγο αργότερα ανέφερε: «Δεν ξέρεις ότι ο κόσμος κυβερνάται; Ποιος δεν ακολουθεί την επιστήμη; Όλη μέρα επιστημονικές μελέτες διαβάζω. Αμφισβητώ τους επίσημους εκφραστές αυτού του αφηγήματος… Η μάσκα είναι ένα παραμύθι που μας έχουν περάσει. Η μάσκα είναι άχρηστη». Η Κατερίνα Καινούργιου κάποια στιγμή τον ρώτησε: «Μόνος σου τα σκέφτεσαι όλα αυτά;»


Πηγή:newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια