Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα-Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τον σχεδιασμό για τις γιορτές

 

 


Σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά κι ενόψει και των γιορτών θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το υπουργικό συνεδριάζει στις 11.00 με αντικείμενο νομοσχέδια των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών, Μετανάστευσης και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται, π;aντως, πως όπως υπογράμμισε χθες ο κ.Οικονόμου, «δεν θα πάμε σε lockdown, ούτε μικρό, ούτε μεσαίο, ούτε μεγάλο» και πως δε θα υπάρξουν περιορισμοί για τους εμβολιασμένους.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει σήμερα και θα αναλύσει τα έως τώρα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης, τη νοσηρότητα και το κατά πόσο την καλύπτουν τα υφιστάμενα εμβόλια. 

Όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε 10-15 μέρες και μέχρι τότε η κυβέρνηση χαράζει τη στρατηγική της. 

Αρκετοί, μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, υπό τον φόβο μήπως πιεστεί κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Στην άκρη υπάρχουν μια σειρά από μέτρα που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους, περισσότερα rapid test για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και αποκλεισμός τους από τους ανοιχτούς χώρους εστίασης. 

Δεν αποκλείεται, επίσης, η επέκταση της τηλεργασίας, ώστε να υπάρξει λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Παράλληλα, ενόψει του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, συζητείται η χορήγηση δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ώστε να γιορτάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια