Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

 

 


Η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός υγείας κ. Θάνος Πλεύρης από το ερχόμενο Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, θα έχουμε την εφαρμογή νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της Covid19, και στο λιανεμπόριο.  

Σύμφωνα με αυτά, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στους χώρους λατρείας, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα. 

Μόνο μόνο με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος 48 ωρών θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι, να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.

Αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους για τις αναγκαίες δραστηριότητες, όπως για την προμήθεια τροφίμων (σούπερ μάρκετ), για την άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος, καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία, όπως ίσχυε.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα αναρτηθεί την Παρασκευή και θα έχουν ισχύ από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα προβούμε σε νέες ανακοινώσεις καθώς και με την έκδοση του ΦΕΚ για την διευκρίνηση αυτών.  

Εκ του ΔΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια