Παγώνη για μετάλλαξη Όμικρον: Θα κάνουμε επιπλέον δόση εμβολίου αν χρειαστεί

 

 


Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να χορηγηθεί επιπλέον δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, εξέφρασε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι η επαναπροσαρμογή του εμβολίου θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνέστησε ψυχραιμία καθώς για την ώρα δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την μετάλλαξη Όμικρον. «Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Delta που έχει 16» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις.

Για το αν αυτή η παραλλαγή θα έρθει και θα επικρατήσει στην Ελλάδα  εξήγησε πως αν γίνουν πλήρεις ταξιδιωτικοί έλεγχοι και τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί. 

Μετάλλαξη Όμικρον – Χριστούγεννα και ενδεχόμενο lockdown

Όσον αφορά στην πανδημία και την κατάσταση εν όψει των εορτών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων που έχουμε και θα έχουμε, δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα. «Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς» σημείωσε η ίδια.

Για τα επιπλέον μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης ως προς την αναχαίτιση της πανδημίας τόνισε ότι συμφωνεί τόσο με την αύξηση των rapid test σε ανεμβολίαστους, από δύο σε τρία, όσο και με την καθολική χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, Επίσης δήλωσε πως επιμένει στη διενέργεια rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ. «Πολλοί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην το καταλαβαίνουμε» εξήγησε.

Η Ματίνα Παγώνη, για το ενδεχόμενο lockdown, έκανε λόγο για μεγάλο λάθος της και το απέρριψε και η ίδια σχολιάζοντας πως δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια