Α.Καμπουράκης: «Το Εθνικό Θέατρο δεν θα παραμείνει κλειστό σαν κουφάρι»


Μήνυμα απέστειλε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης σχετικά με το Εθνικό Θέατρο και τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, ερχόμενος στο νησί και τα έργα που εμπρόκειτο να ξεκινήσουν σύντομα για την αποκατάσταση του Θεάτρου, σήμα κατατεθέν κάποτε για το «σμαραγδένιο νησί».

Αναλυτικά:

Η Ρόδος αξίζει πολλά και το καθήκον επιτάσσει να κερδίσουμε όσα έχουμε χάσει. 

Και δυστυχώς σε ένα τόπο πρωτοπόρο όπως είναι η Ρόδος, όλα αυτά δεν χάθηκαν τυχαία, ούτε κατά λάθος. Χάθηκαν, διότι διαχειρίστηκαν τα κοινά, άνθρωποι που είχαν εμμονή  με υπεροχή του “εγώ” τους το οποίο έβαζαν πάνω από το “εμείς”.

Ειδικά στην περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου, από το 2006 έως το 2013 το διέλυαν. Από το 2013 το κοίταγαν… Εμείς επιστρέφουμε το στέμμα της Βασίλισσας Ρόδου.

Μετά  την υπογραφή τριμερούς συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, η Α’ φάση της ανακατασκευής του Εθνικού Θεάτρου, δηλαδή το 80% με 90% του έργου, θα μπορέσει να έχει προκηρυχθεί. Στη συνέχεια, όταν μετά από ένα ή δύο χρόνια έχει αρχίσει να επανέρχεται η κατάσταση του κτηρίου, θα προβούμε στην προκήρυξη για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

Η παρουσία του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Ρόδο, αποτελεί εγγύηση ότι το έργο θα προχωρήσει και  θα προχωρήσει νωρίτερα απ’ ότι περιμένουν! 

Σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνει το Εθνικό Θέατρο ένα κουφάρι κλειστό ες αεί, όπως έγινε μέχρι σήμερα. Το Εθνικό Θέατρο δεν είναι μια απόφαση αποσπασματική που κλείνει ένα τεράστιο κύκλο υποσχέσεων. Το Εθνικό, είναι μια κουκίδα του γενικότερου σχεδιασμού της Ρόδου, όπως αυτή η δημοτική αρχή την οραματίζεται. Όλα αυτά, θα τα δουν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες να υλοποιούνται άμεσα.   

Έχοντας λάβει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από το Ροδιακό Λαό, οφείλω να μην απολογούμαι για το παρελθόν ούτε για τα λάθη αυτών που τα διέπραξαν και που συνεχίζουν να τα υποστηρίζουν. Το μέλλον του τόπου είναι σημαντικότερο από τις δικαιολογίες και πολυλογίες για το παρελθόν!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια