Χανιά: Πήγε στα Επείγοντα και την έδιωξαν επειδή ήταν ανεμβολίαστη λέγοντάς της «Από τον βήχα δεν πέθανε κανείς»

 


Σε μία απίστευτη κατάγγελια προχώρησε 23χρονη κοπέλα που προσπάθησε να εξεταστεί το περασμένο Σάββατο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων

«Πόρτα έφαγε», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει 23χρονη κοπέλα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, παρότι πήγε στα Επείγοντα με βαριά συμπτώματα βήχα, πονοκέφαλο, μούδιασμα και ενώ υποφέρει από άσθμα και επιληπτικές κρίσεις, αρνήθηκαν να την εξετάσουν επειδή δεν ήταν εμβολιασμένη.

Πιο συγκεκριμένα δεν δέχτηκαν το αρνητικό rapid test, λέγοντάς της ότι έπρεπε να υποβληθεί σε μοριακό τεστ και να επιστρέψει την επόμενη μέρα.

Στην συνέχεια, βγήκα όπως μου υπέδειξαν έξω από το κτήριο. Στάθηκα σε εξωτερικό χώρο έξω από την κουρτίνα και μέσα βρισκόταν μια εργαζόμενη που υπέθεσα πως είναι νοσηλεύτρια. H νοσηλεύτρια έβγαλε τον εξοπλισμό για το ράπιντ και με ρώτησε αν είμαι εμβολιασμένη. Της απάντησα ότι έχω νοσήσει αλλά έχουν περάσει επτά μήνες. Τότε πήρε την μπατονέτα πίσω και μου μου είπε πως επειδή έχει παρέλθει η ημερομηνία νόσησής μου, πρέπει να κάνω μοριακό τεστ, να περιμένω τα αποτελέσματα και να πάω την επόμενη μέρα να εξεταστώ, επισήμανε η 23χρονη.

Παράλληλα, εξήγησε στη νοσηλεύτρια ότι έχει υποκείμενα νοσήματα, ότι χρειάζεται άμεσα γιατρό γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς να εξεταστεί.

«Από τον βήχα δεν πέθανε κανείς»

«Εάν ήθελες να εξεταστείς έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη. Να έρθεις αύριο το απόγευμα να σε δει γιατρός» της απάντησε η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ήταν ιδιαίτερα ερειστική και μάλιστα την ενημέρωσε ότι «από τον βήχα δεν πέθανε κανείς».

«Μετά εγώ απαίτησα η συγκεκριμένη να φύγει,» τόνισε η 23χρονη και ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα πράγματι να πάει άλλος συνάδελφος να πάρει τα στοιχεία της.

Σημειώνεται πως τελικά η κοπέλα αποχώρησε και αναγκάστηκε να αναζητήσει ιδιώτη πνευμονολόγο.

Tο zarpanews.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του ιδρύματος, Γιώργο Μπέα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτό απαγορεύεται ρητά, ότι δεν υπάρχει - και δεν θα μπορούσε να υπάρχει - καμία διάκριση για τους ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πως θα γίνει άμεση διερεύνηση του περιστατικού, εφόσον υπάρξει έγγραφη καταγγελία της ασθενούς στα χέρια του.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια