Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Κατηγορηματικά όχι, δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίεςΚατηγορηματικά όχι (δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή). Εσείς που θέλετε να πάτε στην εκκλησία, το άριστο είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό) επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος Άνθης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε μέσα στους ναούς θα τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα και τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τα ηγουμενοσυμβούλια θα ελέγχουν.

Όπως είπε ο κ. Τιμόθεος το σημαντικό είναι ή έκκληση του Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών προς τους κληρικούς και τους πιστούς να εμβολιαστούν: «Θλίβεται η καρδιά μας από την εκατόμβη θυμάτων», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης διευκρίνισε πως δεν είναι θέση της Ιεράς Συνόδου να τίθενται σε αργία οι μη εμβολιασμένοι Μητροπολίτες, όπως έπραξε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. «Κάνουμε έκκληση και στους κληρικούς και στους χριστιανούς» είπε.

«Στις 3 Νοεμβρίου που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς» δήλωσε εξηγώντας τους λόγους που έφτασε η Εκκλησία να εκδώσει εγκύκλιο για τους ανεμβολίαστους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια