ΑΕΙ: Πρόταση διαμοιρασμού σε εξ' αποστάσεως και δια ζώσης διδασκαλία


Την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και της προσωπικής πρωτοβουλίας ζήτησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο enikos.gr ο  καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ο ίδιος μάλιστα, έκανε λόγο για τον διαμοιρασμό εάν χρειαστεί φοιτητών σε δια ζώσης και εξ' αποστάσεως, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. 

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Χρειάζεται αυστηρή τήρηση των ελέγχων και τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς όπου σημειώνεται πιθανότητα συνωστισμού (αν και το απλούστερο θα ήταν να πούμε ότι απαιτείται χρήση μάσκας παντού, όπως προτείνουμε εμείς). Αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να υπάρχουν αποστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν (σε επίπεδο Τμήματος) για την μετατροπή των διαλέξεων σε υβριδική διδασκαλία (δηλαδή μάθημα διά ζώσης σε μικρό αριθμό φοιτητών και εξ αποστάσεως στους υπόλοιπους με live streaming)».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια