Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό: Τι ζητούν από την κυβέρνηση

 

 


Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη (9/11) οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία με τελικό σταθμό το υπουργείο Εργασίας ενώ πρώτα πέρασαν από το υπουργείο Τουρισμού όπου και άφησαν φυλλάδια.

Στόχος των συμμετεχόντων στην πορεία είναι να συναντηθούν με στελέχη και των δύο υπουργείων ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Στην κινητοποίηση δυναμικό παρών δίνουν οι διανομείς με τα μηχανάκια τους ξεκινώντας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία καθώς έκλεισε τμηματικά η λεωφόρος Αμαλίας ενώ λίγο πριν τις 12:15 οι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση πέρασαν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Λίγα λεπτά μετά τις 12:30 οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας και στις 13:20 όπως ενημερώθηκαν αντιπροσωπεία επτά ατόμων θα γίνει δεκτή όχι από τον υπουργό αλλά από στέλεχος του υπουργείου.

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου στο ύψος του υπουργείο και πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) διαμαρτύρεται όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της για «όλα τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».

«Μάγειρα, σερβιτόρε, ρεσεψιονίστ, διανομέα, καμαριέρα εργαζόμενε και εργαζόμενη στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, ήρθε η ώρα να μιλήσεις», τονίζει το δευτεροβάθμιο σωματείο του κλάδου, του οποίου τα αιτήματα έχουν ως εξής:

«Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου μας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον πιο δύσκολο Χειμώνα που έρχεται.

Να εμφανιστούν επιτέλους τα ένσημα μας από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

Πλήρη εφαρμογή των Κ.Σ.Σ.Ε. για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.

Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.

Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα ΒΑΕ όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη».

Πηγή:newsbeast


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια