Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

 


«Φρένο» στη φημολογία ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πιθανόν να οδηγήσει σε νέο κλείσιμο των σχολείων έβαλε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, σημειώνοντας πως σε σύνολο 80.000 τμημάτων είναι κλειστά μόλις έξι.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και πώς δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.

Ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων και είπε πως το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%. 

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού η υπουργός είπε πως οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς φτάνουν το 82% – 83 %, στα παιδιά στην ηλικία 15-17 στο 38 -39%  και στις ηλικίες 12 – 17 ετών αγγίζουν το 27%.

Πλεύρης: «Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά»  

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε και ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Σκάι, υπογραμμίζοντας και ο ίδιος πως δεν υφίσταται σενάριο κλεισίματος των σχολείων, αλλά ούτε για lockdown. 

«Τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά, τα οποία είχαμε υπολογίσει όταν κάναμε το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο για να λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουν τα σχολεία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια