Ανεμβολίαστοι: Τι θα ισχύσει με λιανεμπόριο και κομμωτήρια - Οι απαγορευμένοι χώροι

 


Ανοιχτά θα παραμείνουν για τους ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια, καθώς δεν θα ενταχθούν στον κλοιό του νέου lockdown που θα ισχύσει από τα επόμενα 24ωρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

ε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης επεκτείνεται από τα επόμενα 24ωρα το lockdown στους ανεμβολίαστους, καθώς η κυβέρνηση σφίγγει τον κλοιό στοχεύοντας στην ενίσχυση του εμβολιαστικού ρυθμού, τόσο με την πρώτη δόση όσο και με την αναμνηστική. 

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποτυπωθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί το πιθανότερο αύριο. 

Στο νέο μπλόκο δεν εντάσσονται το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.   

Ειδικότερα, ανοιχτά θα παραμείνουν για τους ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια, καθώς δεν θα ενταχθούν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στον κλοιό του νέου lockdown που θα ισχύσει από τα επόμενα 24ωρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες. 

Αντίθετα, από την ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν τις πύλες τους προς τους πολίτες που επιμένουν να απέχουν από τον εμβολιασμό όλες οι κλειστές αίθουσες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία και την άθληση, δηλαδή κινηματογράφοι, θέατρα, κλειστοί χώροι συναυλιών, γυμναστήρια, κλειστές αίθουσες άθλησης κ.α. Σε λιανεμπόριο και κομμωτήρια θα συνεχίσει να ισχύει η πρόσβαση με αρνητικό τεστ όπως συμβαίνει ήδη.

Στο τραπέζι η ισχύς από το Σαββατοκύριακο
Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο το νέο "μπλόκο" σε χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης για τους ανεμβολίαστους να ισχύσει πιθανώς ακόμη και από το Σάββατο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που προκαλείται τα Σαββατοκύριακα σε τέτοιους χώρους.  

Λήξη του πιστοποιητικού στο 7μηνο για τους 60άρηδες
Ο δεύτερος πυλώνας "πίεσης" προς τον εμβολιασμό αφορά κυρίως την αναμνηστική δόση, που πρέπει να κάνουν όσοι συμπληρώνουν 6μηνο από την τελευταία δόση του εμβολίου, ώστε να ενισχύσουν την ασπίδα της ανόσιας τους.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του ανέφερε πως το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.

Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.  

Όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού , ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα μας ακολουθεί μια ευέλικτη πολιτική έναντι της πανδημίας, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα κλείστηκαν πάνω από 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια