Κ. Αρβανίτης από Ρόδο: Ιστορική απόφαση ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός


Στην ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την θέσπιση κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη τύπου χθες Σάββατο στη Ρόδο, αλλά και σε ομιλία που πραγματοποίησε χθες βράδυ (12/11) στα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που οφείλει να απαντήσει γιατί δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό, όπως είχε θεσμοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μαζί με τον βουλευτή Δωδ/σου, τομεάρχη Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, αναφέρθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό και επικοινωνιακό επίπεδο από την κυβέρνηση, στην οποία άσκησαν δριμεία κριτική, με αναφορές στη λίστα Πέτσα, σε μίζες και απ ευθείας αναθέσεις, στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, στο αρνητικό ρεκόρ των θανάτων και στο ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών. «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την πανδημία ως ευκαιρία πλουτισμού, αλλά όχι ενίσχυσης του ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σαντορινιός, ενώ και οι δύο απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο Ν. Σαντορινιός κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να διεκδικήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και με σωστή τεκμηρίωση μπορεί να διαμορφώσει σε επίπεδο Βρυξελλών τους συσχετισμούς και τις συμμαχίες που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό για τα νησιά αποτέλεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια