Δράσεις για την προστασία των βοτσαλωτών στα Δωδεκάνησα


Ξεκίνησαν από εχθές, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στη Νίσυρο, οι δράσεις με τίτλο «βοτσαλάκι – βοτσαλάκι» που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία και προστασία των βοτσαλωτών δαπέδων στα Δωδεκάνησα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το 2021 με φορέα υλοποίησης την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου, ανάδοχο δράσης την ΑΜΚΕ Diadrasis και την αρωγή του Δήμου Νισύρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια κατασκευής και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, συλλογή αφηγήσεων και μαρτυριών από τους κατοίκους, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Νίσυρος είναι ο δεύτερος σταθμός της συγκεκριμένης δράσης -είχε προηγηθεί το Καστελλόριζο- ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων η ερευνητική ομάδα της Diadrasis θα συζητά με τους κατοίκους του νησιού συλλέγοντας απόψεις -«για μένα το βοτσαλωτό είναι»- στο πλαίσιο συλλογής αφηγήσεων και μαρτυριών.

Παράλληλα στον Δημοτικό Ξενώνα “Πολυβώτης” θα λαμβάνει χώρα επιτόπια κατασκευή βοτσαλωτού από εξειδικευμένους τεχνίτες, ανοιχτή στο κοινό. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή παρουσίαση/ομιλία.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια