Ραγίζουν καρδιές στη δικαστική αίθουσα από τις καταθέσεις για τη δράση του «Dr Kontos» από τις οικογένειες των θυμάτων

 


Με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των συγγενών θυμάτων που έφυγαν από τη ζωή καθώς εμπιστεύτηκαν τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» που υποσχόταν σε καρκινοπαθείς πλήρη ίαση συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο «Dr Kontos», ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14 ακόμη ασθενών, δεν κάθεται στο εδώλιο καθώς νοσηλεύεται με κορονοιό, ωστόσο, η δίκη του συνεχίζεται κανονικά αφού το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα του για διακοπή.

«Ψευτογιατρός»: Ραγίζουν καρδιές στη δικαστική αίθουσα από τις καταθέσεις

Στο βήμα του μάρτυρα ανεβαίνουν ο ένας μετά τον άλλον συγγενείς θυμάτων οι οποίοι με τις αποκαλυπτικές καταθέσεις τους ρίχνουν φως στο τρόπο δράσης του 48χρονου κατηγορούμενου ο οποίος εμφανίζεται να εκμεταλλευόταν την απόγνωση τους «πουλώντας» ελπίδες με το αζημίωτο.

Στην δικαστική αίθουσα ράγισαν καρδιές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας του 16χρονου Θεοδόση που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και μετά τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» έπεσε σε κώμα και πέθανε. Η μάρτυρας πίστευε πως είχε απευθυνθεί στον «φημισμένο» ογκολόγο αλλά, όπως είπε στο δικαστήριο κλαίγοντας με λυγμούς, εκείνη την περίοδο «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια τα ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Ο 16χρονος είχε χειρουργηθεί στο παρελθόν στη Γερμανία και τη Γαλλία, ωστόσο, ο 48χρονος την έπεισε πως το παιδί της θα είχε πλήρη ίαση. «Ξεκινάμε τη θεραπεία μας λέει. Θα διαλύσει τα πάντα. Μη πάτε στη Γερμανία θα σας δώσουν παιδί παράλυτο. Η θεραπεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Κάνουμε μαγνητική και δείχνει ακόμα μεγαλύτερη υποτροπή. Αποφασίσαμε να πάρουμε τα φάρμακα που υπόσχονταν την πλήρη ίαση» περιέγραψε η μάρτυρας αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής εξέτασης, ο κατηγορούμενος τη διαβεβαίωσε πως ήταν όλα καθαρά. «Μου έκανε νόημα από τη τζαμαρία το σήμα της νίκης. Δεν έχει τίποτα λέει, καθαρή η μαγνητική. Είναι παρενέργειες των φαρμάκων οι εμετοί και το αδυνάτισμα. Μέχρι το Πάσχα δεν θα έχει τίποτα μου λέει. Και του κάνει ένεση αρτεμισίνης. Έρχεται η γνωμάτευση αλλά βλέπω ένα σωρό πράγματα. Διαβάζω διαστάσεις, αιμορραγία. Εκείνος παρουσιάζει όλα τα όρια πλασματικά και εξηγεί τις αιμορραγίες. Το παιδί σε δέκα μέρες πέφτει σε κώμα. Τις προηγούμενες ημέρες έκανε εμετούς, πυρετό και μου έλεγε ο γιατρός ήταν γαστρεντερίτιδα. Το παιδί έλεγε «συγγνώμη» που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την θεραπεία» κατέθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια