Αυστρία:Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

 

 


Η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που παίρνει την απόφαση - Κάτι παρόμοιο δεν αποκλείει και η Γερμανία

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλει και πάλι ένα πλήρες lockdown φέτος για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα μολύνσεων από την COVID-19. Παράλληλα, ολόκληρος ο πληθυσμός της διατάσσεται να εμβολιαστεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Την απόφαση για ένα lockdown και για τους εμβολιασμένους φαίνεται να μην αποκλείει πάντως και η Γερμανία.

Τις ανακοινώσεις έκανε η αυστριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά τουλάχιστον 10 ημέρες, 20 το περισσότερο, όπως ανακοινώθηκε. Η υποχρέωση του εμβολιασμού θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως χθες, οι πρωθυπουργοί της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, των δύο σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία κρατιδίων της Αυστρίας, ανακοίνωσαν την επιβολή γενικού lockdown – ακόμη και για τους εμβολιασμένους. Ο πρωθυπουργός της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμού» και τάχθηκε υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

Στην Αυστρία ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών σημείωσε χθες νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 989.

Λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί το lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ σήμερα ελήφθη η απόφαση να γενικευτεί και στους εμβολιασμένους.

Δεν αποκλείει lockdown και για τους εμβολιασμένους η Γερμανία

Την ίδια ώρα, ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα είναι τόσο σοβαρή που ένα lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους πολίτες, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σε ερώτηση αν η Γερμανία θα απέκλειε ένα lockdown όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους, ο Σπανς είπε: «Είμαστε τώρα σε μια κατάσταση… ακόμη κι αν αυτό δημιουργήσει μια έκτακτη είδηση… δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια