Το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού πήρε το «πράσινο φως» στη Βρετανία

 

 


Μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το φάρμακο της Merck κατά του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) έκανε τη σύσταση το φάρμακο με τη δραστική ουσία molnupiravir να χρησιμοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν μετά από ένα θετικό τεστ κορονοϊού και μέσα σε πέντε μέρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Είναι η πρώτη θεραπεία για την COVID-19 που χορηγείται από το στόμα και παίρνει έγκριση με το βρετανικό «πράσινο φως» να έρχεται πριν από ένα πιθανό από τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί στις ΗΠΑ θα συναντηθούν αυτόν τον μήνα για να ψηφίσουν για το θέμα.

Το φάρμακο με το όνομα Lagevrio έχει βρεθεί υπό στενή παρακολούθηση αφότου τα στοιχεία τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρή COVID-19, όταν χορηγείται νωρίς κατά την εμφάνιση της νόσου.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια