Σε εφαρμογή το plan B για τα νοσοκομεία – Έρχεται επιστράτευση ιδιωτών γιατρών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

 


Η συνεχής επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών φέρνει όλο και πιο κοντά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να ανακουφιστεί το ΕΣΥ που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του με ασθενείς να βρίσκονται σε αναμονή για την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό να αναμετράται καθημερινά με τα όρια των αντοχών του, αφού επί σχεδόν δύο χρόνια πολεμούν νύχτα και μέρα την πανδημία χωρίς σταματημό.

Έτσι, μετά και το «πράσινο φως» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη υπηρεσιών και την επιστράτευση γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο κ. Πλεύρης έχει την απόλυτη εξουσιοδότησή του να κινηθεί νωρίτερα για να καλυφθούν τα όποια κενά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast από αύριο ξεκινούν οι διεργασίες για να προχωρήσει η επιστράτευση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και θα ακολουθήσουν οι περιοχές όπου η πίεση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική.

Σε αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αρκετοί υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας μετά την επιμονή τους να μην εμβολιαστούν. Επιπλέον, όπως τονίζουν γιατροί της πρώτης γραμμής σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και αν ανοίξουν κλίνες, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, αφού δεν υπάρχουν μάχιμες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα οι εντατικολόγοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια