Κορονοϊός νέα μέτρα: Rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης εισηγούνται οι ειδικοί

 


 Οι προβλέψεις των ειδικών για αυξημένα κρούσματα επιβεβαιώνονται και θέτουν τη χώρα εκ νέου σε κατάσταση συναγερμού. Το τέταρτο κύμα χτυπά κυρίως τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Στο τραπέζι μπαίνουν νέα μέτρα από τους ειδικούς με στόχο την ανάκρουση  της μετάδοσης του κορονοϊού. Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγείται στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται τόσο στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης όσο και της εργασίας. Με την αυξητική πορεία των κρουσμάτων χθες Δευτέρα να φθάνει περίπου τα 5.500 σήμερα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή του καθώς αναμένονται γύρω στα 6.000 νέα.

Η εισήγηση των ειδικών

  • Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτου της φύσης της εργασίας του.
  • Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
  • Ενισχύονται οι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.
Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια