Τρίτη δόση στους 3 μήνες: Πότε θα εμβολιάζονται όσοι έκαναν το Johnson & Johnson-Στους 3 μήνες και αυτοί που έχουν νοσήσει


Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έπειτα από το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για την 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους 3 μήνες για όλους τους ενήλικες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε τον λόγο για τον οποίο η Επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων. Συγκεκριμένα η απόφαση της επιτροπής βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό κι αυτό διότι η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

2 εκτ. πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν – Τι ισχύει με το Johnson & Johnson

Η τρίτη αναμνηστική δόσης θα χορηγείται πλέον από τους 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Απόψε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο emvolio.gov.gr.


Εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια