Η αλλαγή από τη Δευτέρα για τους άνω των 60 – Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι


 Όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Μια σημαντική αλλαγή θα ισχύσει από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά όχι την τρίτη δόση και έχουν κλείσει επτάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που δεν κάνουν την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει 7μηνο, στην πραγματικότητα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Έχουν δηλαδή τους περιορισμούς που έχουν και οι ανεμβολίαστοι».

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ακόμη πως αν οι άνω των 60 «δεν έχουν κάνει καμία δόση από τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν το διοικητικό πρόστιμο».

Σημείωσε επίσης πως μέσα σε μια εβδομάδα εφαρμογής αυτού του μέτρου έχουν γίνει 85.000 ραντεβού 1ης δόσης άνω των 60.

Τι ισχύει σήμερα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται πώς μπορούν να εισέλθουν σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα, εστίαση και ΜΜΜ οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων, και σε ΜΜΜ και φαρμακεία. Για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.


Πηγή:newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια