Νέα μέτρα: Αρνητικό μοριακό τεστ 72 και όχι 48 ωρών για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα


 Επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 και όχι 48 ωρών όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί χτες από το υπουργείο Υγείας, απαιτείται από τους ταξιδιώτες του εξωτερικού για την είσοδο τους στην Ελλάδα.

Το έκτακτο αυτό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αυτή την Κυριακή στις 19 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, ενώ από το μέτρο θα εξαιρούνται ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, το μέτρο θα είναι έκτακτο και θα ισχύσει για την περίοδο των γιορτών, χωρίς να αποκλείεται κάποια ολιγοήμερη παράτασή του σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε:

«Όπως έχω τονίσει από το βήμα αυτό, η πανδημία είναι δυναμική και μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η μετάλλαξη «Όμικρον» οδήγησε τη χώρα μας στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Τέτοια μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου, να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την εκτεταμένη διασπορά της πανδημίας και να κερδίσουμε χρόνο για την αύξηση της εμβολιαστική κάλυψης με την αναμνηστική δόση.

»Έτσι, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο -η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα, εβδομάδα- και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο χαρακτήρας του μέτρου θα είναι προσωρινός και χωρίς να αποκλείσει μια μικρή παράταση στην διάρκεια εφαρμογής του υπογράμμισε η χρονική διάρκεια χοντρικά θα αφορά το διάστημα των γιορτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια