Προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών-αναισθησιολόγων για το «Ανδρέας Παπανδρέου»

nosokomeio rodou

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, με γραπτή του απάντηση προς το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ενημερώνει τον Βουλευτή ότι προχωρά η διαδικασία για την προκήρυξη και πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών με ειδικότητα αναισθησιολόγου για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ενός ακόμα επικουρικού ιατρού-αναισθησιολόγου.

Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να προχωρήσει και η πρόσληψη γιατρών με σχέση εργασίας παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε αναδείξει το  πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου με αναισθησιολόγους, τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί  μια μεγάλη λίστα αναμονής ασθενών για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει:gold+&+silver+banner+lockdown

«Γνωρίζουμε όλοι πόσοι δύσκολη είναι η συγκεκριμένη ειδικότητα. Για αυτό και δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν άμεσα δύο ακόμα κινήσεις:

1ον: Να ενταχθεί η ειδικότητα του αναισθησιολόγου στις ειδικότητες που χαρακτηρίζονται ως άγονες.

2ον: Να διπλασιαστεί το επίδομα των 400 ευρώ για τους αναισθησιολόγους που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά και στις απομακρυσμένες δομές δημόσιας υγείας και να μην τεθεί χρονικό όριο για την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια