Μ.Κόνσολας: «Ο λαϊκισμός και οι εκφραστές του ηττήθηκαν οριστικά»

konsolas 4

«Στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η ελληνική οικονομία κινείται το 2021 με ρυθμό ανάπτυξης 6,9%, παρά το γεγονός ότι τους πρώτους μήνες του χρόνου υπήρξαν περιοριστικά μέτρα με το lockdown. Αυτό δείχνει πολλά και επιβεβαιώνει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Πάνω σε αυτή τη δυναμική και στα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα που έχουν ήδη καταγραφεί, στηρίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022», τόνισε ο ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στον προϋπολογισμό, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, που ήταν ο εισηγητής από την πλευρά της κυβέρνησης για τον τομέα των εσόδων και των δαπανών, αλλά και για τις νέες καινοτομίες στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και την πράσινη διάσταση, πέρα από τις μειώσεις φόρων, αναφερόμενος στις δαπάνες του προϋπολογισμού επισήμανε ότι:

– Οι δαπάνες που αφορούν στις παροχές προς τους εργαζόμενους θα  ανέλθουν στα 13.599 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 131 εκατομμύρια ευρώ.

– Οι δαπάνες για τις κοινωνικές παροχές  θα ανέλθουν στα 221 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 23 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο.

– Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία είναι αυξημένες το 2022 σε σχέση και με τον τελευταίο προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

– Οι δαπάνες για την υγεία, σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, φτάνουν το 6,3% του ΑΕΠ.

– Οι τακτικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας, χωρίς να υπολογίζονται οι έκτακτες  δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φτάνουν τα 4,52 δισ. ευρώ το 2022 έναντι 4,27 δισ. ευρώ το 2021.

Επιπρόσθετα, η δαπάνη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αυξάνεται κατά 759 εκατ. ευρώ, από τα 43,29 δισ. ευρώ το 2021, σε 44,05 δισ. ευρώ το 2022, ενώ και οι τακτικές δαπάνες του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αυξάνονται κατά 155 εκατ. ευρώ.

Προβλέπεται, επίσης, αύξηση της δαπάνης για τις κύριες συντάξεις (από τα 29,477 δις. ευρώ στα 29,793 δις. ευρώ) και αύξηση της δαπάνης για τα οικογενειακά επιδόματα (από τα 1,087 δις. ευρώ στα 1,102 δισ. ευρώ, λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων).

Έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση σοβαρή, συγκροτημένη. Μια κυβέρνηση που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, μια κυβέρνηση που έχει αναπτυξιακή στόχευση σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της.

Μια κυβέρνηση που ξέρει πως διαπραγματεύεται κανείς αξιόπιστα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση του Ecofin που κατοχυρώνει πλέον σε μόνιμη βάση το δικαίωμα της χώρας μας να έχει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια