Ν.Σαντορινιός: «Καταστροφικές πολιτικές για την εργασία»


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί της Κω, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, την οποία εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κα. Λάμπρου Ιωάννα, η Αντιπρόεδρος, κα. Μακρή Κική και το μέλος ΔΣ, κα. Γιαννακου Τασία. 

Τον Νεκτάριο Σαντορινιό συνόδευε τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αποτελούμενο από τον πρώην βουλευτή, Ηλία Καματερό, τον Συντονιστή ΝΕ, Μανόλη Καβαδάκη, και  τα τοπικά στελέχη Παρασκευά Χρήστο και Ξυπολιτά Μιχάλη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των εργαζομένων τα οποία έχουν μεγιστοποιηθεί, όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω των καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης, η οποία καταργεί το ένα μετά το άλλο τα εργασιακά δικαιώματα, όπως σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Πρόεδρος του ΕΚΒΣΔ σημείωσε την ανάγκη για επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την άμεση κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων, όπως του νόμου Χατζηδάκη, ενώ ειδικά για το νησί της Κω υπογράμμισε την παντελή κυβερνητική απουσία στήριξης στους 700 εργαζόμενους μεγάλου ομίλου, που έμειναν χωρίς δουλειά το πρόσφατο καλοκαίρι και την έλλειψη μέτρων στήριξης και προστασίας στους εποχικά εργαζόμενους.  Πολλοί συνάδελφοί μας δεν  μπορούν ούτε επίδομα ανεργίας να πάρουν και όσοι το λαμβάνουν, δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες καθημερινές ανάγκες των νοικοκυριών τους, σημείωσε.  

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός από την πλευρά του επισήμανε πως η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει μια Κυβέρνηση που θεωρεί «παροχή» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ίση με την τιμή ενός κουλουριού και που άνοιξε τον δρόμο για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναφέρει τις ΣΣΕ. Ειδικά, δε για το μεγάλο πρόβλημα της μη χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με πρωτοβουλία του ίδιου και άλλων Τομεαρχών, έχει καταθέσει σχετική τροπολογία, απαιτώντας να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων, για τα προηγούμενα έτη, όπως επίσης και να λαμβάνονται υπόψη τα ένσημα της αναστολής εργασίας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε και αυτή την τροπολογία και αρνείται πεισματικά να λύσει το θέμα του επιδόματος ανεργίας οδηγώντας τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο επιβίωσης, είπε χαρακτηριστικά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια