Λογαριασμοί ρεύματος: Με κριτήρια η επιδότηση από τη νέα χρονιά – Ποιοι θα τη λάβουν


Από τον Απρίλιο θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές ενέργειας» εκτίμησε o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, στην εκπομπή “Τώρα Ό,τι Συμβαίνει” του Open TV.

«Οι τιμές στην ενέργεια είναι κάτι ανησυχητικό σε επίπεδο Ευρώπης και στη χώρα μας. Δυστυχώς, φαίνεται οι ανατιμήσεις να κρατούν περισσότερο. Όλο το 2022 φαίνεται ότι το ενεργειακό κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο από ότι τη χρονιά που πέρασε.Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές. Από τον Απρίλιο φαίνεται μια αποκλιμάκωση, θα μειώσει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά όχι σε τιμές του 2020. Αυτό προβληματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο διότι εκτινάσσει τις τιμές πρώτων υλών, μεταφορών και άρα δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις» εκτίμησε ο υπουργός.

«Μέσα από τις ενισχύσεις, και από τη μηνιαία αναπροσαρμογή της επιδότησης προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο τμήμα της ανατίμησης αυτής για τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει κάποια μέτρα απόψε περαιτέρω στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών. Έχουμε σχεδιάσει μια μεταβολή αυτή της ενίσχυσης. Είχαμε προνοήσει να δημιουργήσουμε ένα Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, να διαθέτουμε εκεί χρήματα, ώστε κάθε μήνα να αναπροσαρμόζουμε τη στήριξη».

Όσον αφορά τις ενισχύσεις στους λογαριασμούς επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι οριζόντιες για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος. Ωστόσο, από το νέο έτος θα υπάρξουν κριτήρια.

«Έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση που λέει δεν μπορείτε να επιδοτείτε όλο το ρεύμα σε όλους, διότι δεν αφήνετε την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει. Έχουμε σχεδιάσει μεταβολή της ενίσχυσης για την επιδότηση του ρεύματος. Από το νέο έτος η περαιτέρω ενίσχυση στην ενέργεια θα καλύψει όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα είναι χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Θα καλύπτουμε μεγάλο μέρος νοικοκυριών. Θα τα εξειδικεύουμε το επόμενο διάστημα. Θα είναι με τέτοιο τρόπο που θα είναι δίκαιο» υποστήριξε ο κ. Σκρέκας.

Απαντώντας στο πότε θα δουν τη νέα επιδότηση τα νοικοκυριά, ο υπουργός τόνισε πως: «Κάθε φορά που αποφασίζουμε αναπροσαρμογή, η ενίσχυση, φαίνεται  από τους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια