Μ.Κόνσολας: «Το αδιέξοδο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου»

konsolas 3

«Οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ζητούν να αποκατασταθεί η ισονομία που παραβιάζεται με την απαίτηση αποπληρωμής των δανείων τους εντός 8 ετών, ενώ οι δανειολήπτες των άλλων συστημικών τραπεζών έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν εντός 20 ετών», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι πρόκειται για μία αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων για τους δανειολήπτες, που συνιστά παραβίαση της αρχής της ισονομίας.

Αναφέρει  ότι το χρονικό διάστημα αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων μέσα σε 8 χρόνια είναι απαγορευτικό και η μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσου είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθεί.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο δείκτης δυσκολίας αυξάνεται αφού η πανδημία και η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό έχει πλήξει κατά κανόνα τη νησιωτική οικονομία, εντός της οποίας δραστηριοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Με την άνιση αντιμετώπιση των δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος των κόκκινων δανείων, ενώ είναι προς το γενικό συμφέρον της οικονομίας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος η βιώσιμη διαχείριση και εξυπηρέτηση τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια