Συκοφαντίες και απειλές από το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά την καταδίκη των κατασκόπων στη Ρόδο!

 


Έξαλλοι είναι στην Τουρκία μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου να κρίνει ομόφωνα ένοχους για «για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκληση κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους», τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στο νησί, καθώς και τον συνεργό του, 53χρονο μουσουλμάνο από τη Ροδόπη και πρώην μάγειρα στο πλοίο «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει ακόμα μια προπαγανδιστική επίθεση κατά της Ελλάδας και με ανακοίνωσή του «καταδικάζει» την απόφαση, κάνει λόγο για «καταπάτηση» όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου, για «παραβίαση» του δικαιώματος υπεράσπισης, για «προκατάληψη», για «παρατυπία της διαδικασίας» και γενικά ότι όρους βρήκε στο νομικό λεξικό τους χρησιμοποίησε.

Μάλιστα, καταλήγοντας, η Άγκυρα απειλεί με λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού της.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε την ποινή του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας στο Γενικό Προξενείο Ρόδου σε φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας, ως αποτέλεσμα της ακρόασης που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 στο Λαϊκό Δικαστήριο του Ορκωτού Ορκωτού Δωδεκανήσου στη Ρόδο.

Με τη σύλληψη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι στον ελληνικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί αβάσιμες ειδήσεις και αξιολογήσεις με στόχο την άσκηση πίεσης στο κοινό και στη δικαιοσύνη.

Στην ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες στη Ρόδο, καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Ακόμα και το δικαίωμα υπεράσπισης έχει παραβιαστεί με τις διαδικαστικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας και η δικαστική επιτροπή έδρασαν με προκατάληψη.

Το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση μεταδόθηκε στον ελληνικό Τύπο πριν καν ανακοινωθεί, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την παρατυπία της διαδικασίας.

Για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στο ελληνικό εσωτερικό και διεθνές δίκαιο».


Πηγή:newsbreak

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια