Δωδεκάνησα: Ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΕΟΔΥ σε αορίστου


 Αντιμέτωποι με την απόλυση έρχονται στις 31 του Δεκέμβρη, 670 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, αρκετοί από τους οποίους απασχολούνται και στις δομές προσφύγων σε Κω και Λέρο, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις σε Νοσοκομεία και Προσφυγικές Δομές.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΔΥ προχωρά σήμερα Τρίτη 28 Δεκέμβρη σε στάση εργασίας 1-4μμ διαμαρτυρόμενο -όπως υποστηρίζουν- για τις “μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον Οργανισμό, ειδικά μετά και τη λήξη των συμβάσεων αλλά και τη μη αποπληρωμή μέρους των μισθών”.

Τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ στηρίζει η ΕΙΘΕΛ (Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου) και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ζητώντας να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, να δημιουργηθούν και να στηριχτούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι υποδομές που θα εξασφαλίσουν ασφαλείς χώρους διαμονής, Υγεία και Εκπαίδευση για όλες τις οικογένειες των προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι από την διοίκηση του Οργανισμού η μόνη ενημέρωση μία μέρα πριν καταβληθεί στην Διαύγεια το 50% του μισθού των εργαζόμενων στο πεδίο,

είναι ότι προσπαθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να

αποπληρωθεί το σύνολο του μισθού των εργαζόμενων στο πεδίο και να δοθεί

κάποια παράταση μέχρι να εξασφαλιστεί «η ομαλή μετάβαση στο Έργο του

Υπουργείου Υγείας που θα υλοποιηθεί μέσω των Περιφερειών στις Δομές

φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια