Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα εκδηλώσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου


Με επιτυχία έκλεισε η εβδομάδα εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, αφού γύρω στα 6.000 άτομα ενημερώθηκαν για τις εφαρμοζόμενες τοπικές πολιτικές υπέρ των γυναικών. 

Συγκεκριμένα, μέσα από τις συναντήσεις των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου με σημαντικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας αφενός παρουσιάστηκαν οι δράσεις υπέρ των γυναικών τόσο του Δήμου Ρόδου, όσο και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της ΧΕΝ Ρόδου, αφετέρου παραδόθηκε ηλεκτρονικό υλικό για τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου, το οποίο για πρώτη φορά μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών λογαριασμών, διανεμήθηκε στα μέλη όλων των συμμετεχόντων συλλόγων. Δόθηκε η δυνατότητα, επίσης, να πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας. 

Αναλυτικότερα, στις συναντήσεις συμμετείχαν από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας η κα. Κική Πάττα Αποστολίδη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Ισότητας και πρόεδρος της Επιτροπής, η  κα. Δέσποινα Χατζηδιάκου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  η κα. Χάρις Μελισσουργού- Μπαλάσα, αντιπρόεδρος  ΧΕΝ Ρόδου,  η κα. Στεφανία Μωραΐτη και  κα. Ευδοκία Τάσσου, μέλη της  ΧΕΝ Ρόδου και η κα. Εύη Σπύρου από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου. Από τους τοπικούς φορείς συμμετείχαν από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου η κα. Μαρία Καντή, πρόεδρος και τα μέλη κα. Ειρήνη Τριανταφύλλου και κα. Δωροθέα Αναστασιάδη, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου ο κ. Κωνσταντίνος Σπανός, Γενικός Γραμματέας και η κα. Μαρία Παρασκευά, μέλος, από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρόδου ο κ. Κωνσταντίνος Γλεντής, μέλος, από το Σωματείο  Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου ο κ. Κωνσταντίνος Κωλέτσης, πρόεδρος, ο κ. Θανάσης Βυρίνης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρόδου και από το Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου ο κ. Κωνσταντίνος Φεϊζίδης. Στις  συναντήσεις παρευρέθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου.

Πλέον των ανωτέρω και  κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΟΔΟΣ. Πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τους κοινωνικά δομημένους ρόλους των γυναικών και των αντρών, τον τρόπο διαμόρφωσης των στερεοτύπων, των κοινωνικών προτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων.  

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρόδου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη τους στο έργο της και ειδικότερα: 

- Το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου για την προσφορά δωρεάν εκμάθησης αγγλικών σε μια ωφελούμενη και δύο παιδιά του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών στη μνήμη της Ντόρας Ζαχαριά

- Το Σωματείο  Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου για την προσφορά δυο θέσεων δωρεάν μαθημάτων για ένα έτος για παιδιά ωφελουμένων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

- Τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου για την αποστολή των 5.000 email και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το έργο των Δομών Υποστήριξης Γυναικών 

- Το  Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρόδου για την ανάρτηση της αφίσας των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου στα φαρμακεία του νησιού. 

- Το  6ο Γυμνάσιο, 4ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου με τους Διευθυντές και τις συμμετέχουσες καθηγήτριες. Συγκεκριμένα την κα. Βιβή Ξανθούλη και την κα.  Αγγελική Κορωναίου, τον κ. Βασίλη Καραγιάννη και την κα. Λίνα Φιλιππάκη και τον κ. Αφεντούλη Νταβέλη και την κα. Μαρία Καραϊσαρλή, αντίστοιχα. 

- Τον Εικαστικό Σύλλογο Δωδεκανήσου για την υποστήριξή του στο έργο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου

«Η μεγάλη συμμετοχή και το αγκάλιασμα του κόσμου στο έργο της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη της γυναίκας και ειδικότερα για μια κοινωνία Ισότητας, μας εξέπληξαν ευχάριστα», αναφέρει σε δήλωσή της η κα. Κική Πάττα Αποστολίδη, συμπληρώνοντας ότι: «Είναι αλήθεια ότι το νησί μας συγκλονίστηκε τα τελευταία χρόνια με τις δυο γυναικοκτονίες. Για το λόγο αυτό ομόφωνα αποφασίσαμε στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας να ανακηρύξουμε τον Μάρτιο του 2022 ως “Μήνα ΓΥΝΑΙΚΑΣ” και να προσπαθήσουμε με την ενεργή συμμετοχή όλων μας να αναδείξουμε μια τοπική κοινωνία που σέβεται τον άνθρωπο, θέτοντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και της ισότητας σε πρώτη προτεραιότητα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια