Περιοδεία ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στην Κω


Με πολιτική ομιλία στο Πνευματικό κέντρο της Κεφάλου ολοκλήρωσε τη περιοδεία του στη Κω το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης μεταφέροντας κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

«Ο λαός στα νησιά όπως κι εδώ στην Κω» υπογράμμισε «χρειάζεται να επαγρυπνά, ιδιαίτερα με την επικίνδυνη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, την βαθύτερη εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ του ΝΑΤΟ, με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και την δημιουργία στρατοπέδων για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων».

Προηγήθηκε επίσκεψη του Ευρωβουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στο Πυλί της Κω όπου ενημερώθηκε για τον πληθυσμό της νέας δομής στην οποία θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε λίγες μέρες και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις συμβάσεις εργασίας τους καθώς λήγουν τέλος του χρόνου και τον Απρίλιο, παρότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες αγγίζουν τους 500.

“Ουσιαστικά”,υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ Παπαδάκης “στον μακροσκελή κατάλογο της ανεργίας έρχεται να προστεθεί προσωπικό με πανεπιστημιακή μόρφωση, υψηλή εξειδίκευση και πολύτιμη εμπειρία σε ένα χώρο με ιδιαίτερες συνθήκες ,την στιγμή που προγράμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Ευρωβουλευτή στον ‘δραστικό περιορισμό της έννοιας του ασύλου από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ σε πρόσφυγες προερχόμενους από χώρες που βρίσκονται” ,όπως τόνισε, “στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια