Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση αποφάσισε τη χειρότερη μορφή υποχρεωτικότητας

 


«’Εχει καταρριφθεί κάθε ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο και είμαστε στις χειρότερες θέσεις σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Μαθαίνω από πηγές της ΕΙΝΑΠ για 155 προχείρως διασωληνωμένους και πάνω σε αυτή την τραγωδία παίρνετε θέση την οποία ξορκίζατε και κουνάτε το δάκτυλο στην αντιπολίτευση, είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. «’Εχετε χάσει τον έλεγχο, βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό, διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Επί μήνες προσπαθούσατε να μας πείσετε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή. Τώρα περάσατε από το άσπρο στο μαύρο, από το κρύο στη ζέστη. Υποχρεωτικότητα σημαίνει για όλους κι εσείς λέτε οι άνω των 60 υποχρεωτικά, είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας και για «οικονομικό εκβιασμό για τους αδύναμους».

Με την απόφαση αυτή θα οδηγηθούμε σε αντίθετο αποτέλεσμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον εμβολιασμό για άνω των 60 ετών ως «τη χειρότερη μορφή υποχρεωτικότητας και ακραίο μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις διχασμού και σε υποβάθμιση της εμβολιαστικής κουλτούρας που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους πολίτες».

«’Εβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό η Πορτογαλία για να φτάσει σε κάλυψη 87%;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης.

Δώστε μας στοιχεία για το πόσοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβει την αλήθεια.

«Σας απασχολεί αυτό που λένε οι ειδικοί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 θανάτους;», πρόσθεσε ζητώντας άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και επικαλούμενος υπολογισμούς ότι θα χρειαστούν άλλες 200 κλίνες. «Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και αναπτύξτε κλίνες ΜΕΘ αξιοποιώντας και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών εκτιμούν ότι γιατροί σε κρίσιμες ειδικότητες βρίσκονται σε λίστες αναμένοντας την πρόσληψή τους».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας», ο πρωθυπουργός εμφανίζεται «με αυταρέσκεια και υποστηρίζει ότι σώζουν ζωές».

H δευτερολογία: Κ. Μητσοτάκη είστε αυτουργός της τραγωδίας

Το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει είναι αυτό που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κ Μητσοτάκη γιατί η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Γι’ αυτό στην Πορτογαλία το έχτισαν αλλά εδώ δεν μπορεί να χτιστεί καθώς εσείς κ. Μητσοτάκη αντιμετωπίζετε έλλειμμα αξιοπιστίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας αναφορά στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τους συνταξιούχους.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια