Λέρος: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα γυναικοκτονιών


Με σύνθημα: “Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση -Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών τώρα”, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργάνωσε στη πλατεία της κοινότητας Πλατάνου στη Λέρο συμβολική εκδήλωση για τα δεκαέξι θύματα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα από την αρχή του 2021.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται, σε όλη την Ελλάδα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που έχουν δολοφονηθεί στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της έμφυλης βίας.

Οι συμμετέχοντες φορούν μπλουζάκια πορτοκαλί, το χρώμα της εκστρατείας που στόχο έχει να απεικονίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον, όπου θα έχει εξαλειφθεί η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

“Δυστυχώς η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο που περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται”, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Λέρου υπογραμμίζοντας ότι για την εξάλειψη της είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια