Σαρηγιάννης: «Να είμαστε έτοιμοι για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία στα πανεπιστήμια μετά τα Χριστούγεννα»!


Η τηλεκπαίδευση είναι ένα αναγκαίο «κακό», που πολλοί προβλέπουν ότι θα χρειαστεί να εφαρμοστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, οπότε μένει να δούμε τι αποφάσεις θα πάρει το Υπουργείο Παιδείας.

Φοιτητές αλλά και καθηγητές επισημαίνουν τη σημαντικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή έστω των υβριδικών μαθημάτων εδώ και καιρό, ωστόσο η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να δυσχεραίνει κι άλλο την κατάσταση και να οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές, οι εμβολιασμοί σιγά σιγά παύουν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα εφόσον δεν ανανεωθούν, οπότε επανερχόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο που θέλει κι ανάλογο χειρισμό.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είναι ανάμεσα στα άτομα που υποστηρίζουν πως με την επιστροφή από τις γιορτές θα πρέπει να επιστρέψουμε και στο remote mode, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των μοντέλων που χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο και τα οποία δείχνουν «τεράστια νούμερα κρουσμάτων». 

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα στο iEidiseis: «Από 26 Νοεμβρίου είμαστε σε αποκλιμάκωση, γιατί: 1. Κάνουμε πιο πολλά τεστ και η υποχρεωτικότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς βρίσκουμε προ-συμπτωματικούς και σταματά η διασπορά. 2. Έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εμβολιασμού αλλά και τα πολλά κρούσματα που συνολικά στο τέλος του 2021 θα μάς έχουν δώσει 80% συνολικής ανοσίας του πληθυσμού».

Ωστόσο, ο κ. Σαρηγιάννης σημειώνει πως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε από τη μείωση αυτή, καθώς η Όμικρον έχει έρθει για να μείνει και να αλλάξει τα δεδομένα από τα μέσα Ιανουαρίου. Προτρέπει λοιπόν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας, καθώς και να προετοιμαστεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Ειδικότερα, θεωρεί πως πρέπει να μπορούμε να περάσουμε άμεσα στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση στα τέλη Ιανουαρίου. Όπως λέει:

Είναι σημαντικό να μπορούμε να γυρίσουμε από τη μια μέρα στην άλλη, τα πανεπιστήμια σε υβριδική λειτουργία. Στα σχολεία το να πάνε σε τηλεκπαίδευση αν κάνει έξαρση κρουσμάτων η Όμικρον, θα είναι απαραίτητο διότι τα παιδιά θα λειτουργήσουν ως Δούριοι Ίπποι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια