Πρωτοβουλία Εργαζομένων Γυναικών Νοσοκομείου Κω – Όχι άλλες Γυναικοκτονίες

 


Με κυρίαρχο σύνθημα ‘’Όχι άλλες Γυναικοκτονίες’’ η ομάδα πρωτοβουλίας εργαζομένων γυναικών του Νοσοκομείου Κω πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες από συντροφικό ή συζυγικό χέρι, στη χώρα μας με τη συμμετοχή εκπροσώπων γυναικείων Συλλόγων μπροστά από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι παρευρισκόμενοι κατήγγειλαν δημόσια τις 17 δολοφονίες γυναικών μέσα στο 2021 δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες που κρατούν το στόμα κλειστό, στην καθημερινή ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία. Παράλληλα υπενθύμισαν ότι

16+1 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, πυροβολήθηκαν, χωρίς βοήθεια, γιατί ο πατριαρχικός φόβος αφήνει τις γειτόνισσες και τους γείτονες αδρανείς και άπραγους.

Όπως ανέφεραν 16+1 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, γιατί η αστυνομία δυσκολεύεται να φτάσει έγκαιρα, εκεί όπου την καλούν και να σώσει από την ενδοοικογενειακή βία και τις απειλές.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικοκτονιών την τελευταία 10ετία, με πολλές από τα θύματα να μην έχουν δικαιωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 2ης Ετήσιας Έκθεσης για τη Βία κατά των Γυναικών, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το 2020, όπως και το 2019 δολοφονήθηκαν 8 γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε φέτος στις 17, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια έχουν δολοφονηθεί 128 γυναίκες.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια