Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Κτηματολόγιο


Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει πλήρως το Κτηματολόγιο Ρόδου, στους δύο ορόφους της νέας πτέρυγας του παλιού νοσοκομείου, που παραχώρησε για το λόγο αυτό ο Δήμος Ρόδου.

gold+&+silver+banner+lockdown

«Στο νέο κτίριο έχουμε αρχίσει να παραλαμβάνουμε πράξεις και γίνονται έρευνες από τους δικηγόρους στη Ρόδο και στα υποθηκοφυλακεία Τήλου και Χάλκης. Επίσης οι δικηγόροι έχουν πλέον πρόσβαση στα αρχεία καταχωρημένων και ακαταχώρητων πράξεων. Είμαστε πολύ κοντά στην επαναλειτουργία της υπηρεσίας», δήλωσε ο διευθυντής του Κτηματολογίου, Νίκος Ματσάκης, ο οποίος συντονίζει το έργο της μεταφοράς και της μετεγκατάστασης μεταξύ των δύο κτιρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, εφ’ όσον η μεταφορά του αρχείου ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, μέσα στον ίδιο μήνα θα είναι εφικτή η πλήρης επαναλειτουργία της υπηρεσίας. «Είμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα. Μην λησμονείτε ότι το μέγεθος του αρχείου είναι τρομακτικό: Μιλάμε για 4.500 τόμους και για 1 εκατομμύριο πράξεις. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία της χώρας, καθώς καλύπτει την περίοδο από την Ιταλοκρατία μέχρι σήμερα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η μη λειτουργία του Κτηματολογίου λόγω των κτιριακών προβλημάτων, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια