Παραίτηση Μητσοτάκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας

vouli 1

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ώρα να πηγαίνετε κ. πρόεδρε» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, με τη φράση του κ. Γεραπετρίτη να προκαλεί αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στη σειρά των ομιλητών, λέγοντας ότι ανάμεσα στη δική του ομιλία και του πρωθυπουργού, παρεμβάλλονται όχι ένας αλλά δύο υπουργοί, ενώ τόνισε ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι «ούτε καν εκλεγμένος». Είπε επίσης ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι αρχηγός κόμματος για να του απαντήσει και αποχώρησε από την αίθουσα, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι είναι προσβλητικό ο κ. Τσίπρας να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές.

Ως προς τη μομφή του κ. Τσίπρα ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, κάλεσε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές Επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Τσίπρας

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διενέργεια εκλογών. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Σας ζητώ να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές».

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια