Ψήφισμα στήριξης στους σπουδαστές της ΑΣΤΕ Ρόδου

aster 2

Ψήφισμα στήριξης των σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου μετά από πρόταση του αντιδημάρχου Τουρισμού, Θανάση Βυρίνη.

gold+&+silver+banner+lockdown

Να αναγνωριστούν τα πτυχία των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης ζητά εξάλλου με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Επίσης, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜεΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν θα υπάρξει “συνεργασία” μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των σχολών.

Ο βουλευτής μεταφέρει με την ερώτησή του τα αιτήματα των σπουδαστών που είναι:

• Αναβάθμιση του πτυχίου, και ένταξη στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

• Δυνατότητα παρακολούθησης Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς μετά την κατάργηση των ΤΕΙ δεν υπάρχει ούτε ο δρόμος που ανοιγόταν μέσω της απόκτησης του πτυχίου ΤΕΙ.

• Παροχή Φοιτητικού Πάσου στους φοιτητές των ΑΣΤΕ αντίστοιχο με αυτό του Υπουργείου Παιδείας.

• Βελτίωση των εγκαταστάσεων της σχολής, λόγω της ανεπαρκούς χωρητικότητας του κτιρίου για την πραγματοποίηση τόσο των θεωρητικών, όσο και των εργαστηριακών μαθημάτων.

• Σίτιση Φοιτητών. Δημιουργία υποδομών για λέσχη που να αναλαμβάνει τη σίτιση των φοιτητών.

• Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ERASMUS. Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε την ανανέωση του προγράμματος ERASMUS στις σχολές μας επειδή δεν τις αναγνωρίζει ως Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η σχολή μας τα προηγούμενα χρόνια είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω του ότι πληροί την προϋπόθεση των διακοσίων σαράντα διδακτικών μονάδων.

• Πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών και μόνιμου διοικητικού προσωπικού. (Αυτήν την στιγμή οι φοιτητές παρακολουθούν μόνο 6 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, με τον κίνδυνο να χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο). Επιπλέον υπάρχει μόνο μια μόνιμη διοικητική υπάλληλος στην σχολή.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια