ΚΚΕ για ΦΠΑ: «Σταματήστε τον εμπαιγμό των νησιωτών»


Για εμπαιγμό των νησιωτών κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με αφορμή τη σχετική απόφαση στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin), για μείωση συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πανηγυρίζει ότι “εξασφάλισε” να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Το ίδιο κάνουν και οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη της στα νησιά”, τονίζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Χαρακτηρίζει την απόφαση κοροϊδία γιατί όπως υπογραμμίζει, “το μόνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι μέχρι το 2025 δε θα γίνει καμία μείωση. Για μετά το 2025, θα το επανεξετάσουν εάν και εφόσον τηρούνται οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και οι δημοσιονομικοί στόχοι”.

Παράλληλα η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στο Βόρειο Συγκρότημα καλεί τόσο τη κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν στα ερωτήματα.

-Γιατί από κοινού ψήφισαν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

-Γιατί καταψήφισαν, όχι μία, αλλά τέσσερις φορές τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ διεκδικεί τη δραστική μείωση του ΦΠΑ κατά 50% σε όλα τα νησιά, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Γιατί όπως υπογραμμίζει, “τώρα οι νησιώτες πλήττονται από το κύμα ακρίβειας που φουντώνει, τα πανάκριβα καύσιμα και τιμολόγια ενέργειας, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια