Συνάντηση του Δήμου με τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου και Kalithea Cats


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Δήμου Ρόδου κα Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη  συναντήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Δ/νσης στην Κρεμαστή Ρόδου με τα μελή του συλλόγου φιλοζωικής Ρόδου και εθελόντριες της ομάδας Kalithea Cats τις κυρίες Maggie Wallace Αυγερινού, Ilonka Dusink και Hannie Παλιός με αφορμή τη δράση τους για τις αδέσποτες γάτες της Καλλιθέας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δ/ντης Πρωτογενή Τομέα κ. Ιωσήφ Μανιαδάκης, και η προϊσταμένη τμήματος Γεωργικών Επιχειρήσεων Δρ. Αικατερίνη Τσακμακίδου, Γεωπόνος.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η ομάδα εθελοντριών ξεκίνησε εδώ και περίπου 10 χρόνια να σιτίζει τις γάτες της περιοχής κατά τη διάρκεια του χειμώνα με την βοήθεια κα υποστήριξη τουριστών από όλη την Ευρώπη.  Αν και ο χώρος είναι εξοπλισμένος για να ταΐζονται οι μεγάλες γάτες, η τοποθεσία δεν είναι κατάλληλη για τη φροντίδα μικρών γατιών που εγκαταλείπονται πολύ συχνά από τους ιδιοκτήτες τους. Όλες οι γάτες που βρίσκονται εκεί είναι ήδη στειρωμένες και η ομάδα προσπαθεί να διαχειριστεί τις νέες αφίξεις γάτων που παγιδεύονται, στειρώνονται και απελευθερώνονται.

Ο στόχος των εθελοντριών Kalithea Cats είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των γατών στην περιοχή και να δοθεί τέλος στην εγκατάλειψη ανεπιθύμητων μικρών γατιών  στην Καλλιθέα. Είναι απαραίτητη μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των κάτοικων του νησιού πάνω στο θέμα των αδέσποτων γάτων και η δημιουργία μια δομής για την περίθαλψη και στείρωση τους.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Δήμου Ρόδου κα Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Δήμος Ρόδου για το θέμα των αδέσποτων ζώων, με την εγκατάσταση ταϊστρών, την συνεργασία με εθελοντές και την τοποθέτηση μικρών σπιτιών για την προστασία των γατών σε διάφορα σημεία του νησιού. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος συνεργάζεται με Κτηνίατρο για την περίθαλψη επειγόντων περιστατικών και προγραμματίζει τη δημιουργία ενός χώρου κατάλληλου για την στείρωση των αδέσποτων σε συνεργασία με εθελοντές. Προκειμένου να πληροφορήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας για αυτά τα σημαντικά θέματα προγραμματίζουμε μια σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων για εθελοντές και φιλόζωους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την γενναιόδωρη προσφορά τα μέλη της εθελοντικής ομάδας όπως και όλους όσους μας βοηθούν συνεχώς στο έργο μας και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η στάση μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα αντανακλά το επίπεδο προόδου και εξέλιξης της κοινωνίας μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια