Και με rapid test, τελικά, η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα μας, μετά τις αντιδράσεις των τουριστικών πρακτόρων!


 Με τη... βολική δικαιολογία των κλειστών εργαστηρίων λόγω γιορτών, το Υπουργείο Υγείας άλλαξε τους όρους της ταξιδιωτικής οδηγίας

Μέσα σε μόλις 24 ώρες το Υπουργείο Υγείας σχεδόν πήρε πίσω τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, αναφορικά με την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα μας, με το «μόνο με μοριακό έλεγχο (PCR) 48 ωρών» να μετατρέπεται στο «με PCR 72 ωρών ή με rapid test 24 ωρών», μετά, προφανώς (και) τις οργισμένες αντιδράσεις τουριστικών πρακτόρων!

Πρόκειται για έκτακτο, προσωρινό μέτρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας, Μίνας Γκάγκα, στο πλαίσιο της αποψινής για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, η οποία, συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο -η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα, εβδομάδα- και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών».

Το μέτρο, όπως επίσης ανέφερε η κα Γκάγκα, θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου και ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες, εμβολιασμένους και μη, ενώ ως «δικαιολογία» για την προσθήκη των rapid tests στην ταξιδιωτική οδηγία, ανέφερε την αντιμετώπιση του πιθανού προβλήματος κλειστών εργαστηρίων, κατά την περίοδο των γιορτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια