Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια βουλευτής κράτησε όμηρο Ιταλίδα δημοσιογράφο (video)


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρουμανία όταν Ιταλίδα δημοσιογράφος πήγε να κάνει ρεπορτάζ για την πορεία των εμβολιασμών. Βουλευτής από το στρατόπεδο των αντιεμβολιαστών τής επιτέθηκε και την κράτησε όμηρο μαζί με το συνεργείο στο γραφείο της. Και όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί οι αρχές.

Η Ρουμανία έχει να αντιμετωπίσει δύο πανδημίες. Αυτή του κορονοϊού που θερίζει πολλούς ασθενείς, και αυτή του σκεπτικισμού καθώς μόνο το 1/3 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Η δημοσιογράφος της RAI Λουτσία Γκοράτσι πήγε να κάνει ένα ρεπορτάζ για τηνκατάσταση στη Ρουμανία.

Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τι θα πάθαινε όταν θα πήγαινε να πάρει συνέντευξη από την βουλετή και ηγέτιδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα που διακηρύττει ότι η πανδημία είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα.

«Ποια πανδημία; Κανείς δεν πέθανε! Θα κριθούν όλοι! Θα γίνει μία δεύτερη δίκη της Νυρεμβέργης!» είπε η Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα.

Όταν η δημοσιογράφος της ζήτησε να παραμείνει στα καταγεγραμμένα στοιχεία, η ακροδεξιά βουλευτής κλείδωσε την Γκοράτσι και το συνεργείο της στο γραφείο. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και είπε: «Είμαι η γερουσιαστής Σοσοάτσα και ζητάω βοήθεια. Κάποιοι εισέβαλαν στο γραφείο μου και με απειλούν».

Η Γκοράτσι κατάφερε να βγει έξω, συνάντησε τους αστυνομικούς και επέστρεψε μαζί τους στο γραφείο, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Ο σύζυγος της Σοσοάτσα την χτύπησε μπροστά στους αστυνομικούς που έμειναν αδρανείς.

«Δεν μας προστατεύετε, είμαστε δημοσιογράφοι!» τους είπε η Γκοράτσι.

«Ψάξτε τους! Μπορεί να έχουν κλέψει κάτι. Διαγράψτε όλο το υλικό που έχουν τραβήξει!» είπε η βουλευτής.

Η Γκοράτσι και το τηλεοπτικό συνεργείο μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και απελευθερώθηκαν οκτώ ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας.


Δείτε το video στην ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια