Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς


 Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε πως από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία

ε μια αδιανόητη καταγγελία για τη διαχείριση των ΜΕΘ στο Ερυθρό Σταυρό που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, προχώρησε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα μιλώντα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γιαννακός κατήγγειλε πως ορισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παραμένουν κλειστές και προορίζονται μόνο για VIP ασθενείς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε πως από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία. 

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, λειτουργούν αυτή τη στιγμή 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714», ανέφερε.

«Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου σε ΣΚΑΪ: Αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ

Στα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πήρε θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως είναι «αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ». Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ». 

Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε ο κ. Οικονόμου. 


Πηγή:imerisia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια