Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πληρωμές εντός του Ιανουαρίου για τις μετακινήσεις του 2021


Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση της Κύρωσης του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη θεσμική συνεργασία στις θαλάσσιες μεταφορές.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου συνεχίζεται κανονικά και πλέον έχει ενταχθεί ως ένα μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας στο πλάνο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε στο Υπουργείο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προωθεί πληρωμές ύψους 25 εκατ. ευρώ εντός του Ιανουαρίου μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι, πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, θα λάβουν συνολικά έως το τέλος του Ιανουαρίου 12 εκ. ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021. Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις 4,1 εκατ. Ευρώ ενώ τέλος για τις 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πότοι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεταφορικό ισοδύναμο βελτιώνεται προσαρμόζεται στις ανάγκες και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον προγράμματα εντός του 2022 σε συνεργασία με το υπουργείο ανάπτυξης ειδικά για τα νησιά και πάντοτε σε συνεργασία με τα νησιωτικά επιμελητήρια που αποτελούν κρίσιμους συνεργάτες μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια