Φθηνά ψυγεία, πλυντήρια και κλιματιστικά: Στο 30-40% οι επιδοτήσεις ηλεκτρικών συσκευών


Το πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, βρίσκεται στα σκαριά, για όλα τα νοικοκυριά.

Πιθανότατα η δράση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, κατά πάσα πιθανότητα σε οικιακούς καταναλωτές, τους οποίους θα τους προτρέπει στην αγορά σύγχρονων και χαμηλής κατανάλωσης συσκευών.

Η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα ανέλθει στο 30-40%

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30 – 40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως το ποσό της επιδότησης θα αφορά αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, καθώς είναι οι πιο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες ευθύνονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Άρα, στόχος της δράσης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές αυτές συσκευές με νέες πιο αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες.

Η προκήρυξη του προγράμματος δεν θα γίνει πριν τον Απρίλιο, ενώ η ηγεσία του υπουργείου θα επιδιώξει συνάντηση με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, ώστε να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.


Πηγή:enimerotiko

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια