Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 42 ευρώ η μέση ενίσχυση για τα νοικοκυριά


Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ανακοινώσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για τον Ιανουάριο, σε πρώτη φάση.

«Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας. 

Η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση που αφορά πάνω από 4 εκατ. νοικοκυριά.

Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες θα επιδοτείται το 80%, δηλαδή 24 ευρώ, ενώ για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300kWh επιδοτείται το 60% της αύξησης με 120€/MWh, δηλαδή 18 ευρώ. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό για τις πρώτες 300 κιλοβατώτες είναι 42 ευρώ.

Για τα νοικοκυριά, που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 54 ευρώ, καθώς η επιδότηση θα ανέλθει στα 180€/ MWh. 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, θα επιδοτηθούν οριζόντια με την τιμή της επιδότησης να ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια