Πιστοποιητικό εμβολιασμού: 7μηνη διάρκεια με δύο δόσεις ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης


 Τα κρούσματα κορονοϊού και σήμερα στη χώρα μας αναμένεται να αγγίξουν το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Σκάι. Θυμίζουμε ότι χτες ανακοινώθηκαν 50.126 κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Ομικρον, παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου.

«Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Οσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με Johnson & Johnson) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια