ΑΕΙ:Έντονες αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως


 Έντονες είναι οι αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που αφορά την φυσική παρουσία καθηγητών και σπουδαστών στα αμφιθέατρα για τα τελευταία μαθήματα πριν από την εξεταστική περίοδο.

Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καταγγέλουν ότι «χωρίς να λάβουν υπόψην τις θέσεις των πανεπιστημιακών στην οδηγία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του  ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία"». 

Επίσης καταγγέλουν ότι «οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση και θα εξεταστούν σε άλλες ημερομηνίες». 

Όλα όσα καταγγέλονται σε συνδυασμό με ότι τα πανεπιστήμια επί ενάμιση χρόνο παρέμεναν κλειστά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην κοινότητα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις οι οποίες θα συζητηθούν στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Πρυτάνεων.  

Βασικό αίτημα των ακαδημαϊκών παραμένει να διενεργηθούν οι εξετάσεις δια ζώσης στα λεγόμενα «μικρά αμφιθέατρα» και εξ αποστάσεως -όπου χρειαστεί– στις πολυάριθμες σχολές. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια